A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsonyra szabadulhat Bróker Marcsi

Három év előzetes letartóztatás után szabadlábra kerülhet Bróker Marcsi, azaz B. Sándorné, aki az ügyészség szerint százak megtévesztésével legalább 12 milliárd forint kárt okozott az ügyfeleinek. A Kun-Mediator betétgyűjtő vállalkozásnak akár 1500 kárvallottja is lehet.

Ítélet mindeddig nem született, de sejthető volt, hogy Bróker Marcsi pere a 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás ügyében a 234 tanú meghallgatása és a nyomozás során felvett 500 tanúvallomás okán évekig elhúzódhat. Ez így is lett, ám a törvény szerint előzetesben három évnél tovább senki nem tartható, ha a vád nem súlyos, élet elleni bűncselekmény.

Bróker Marcsi esetében legfeljebb 10 éves büntetés kiszabása lehetséges, ebből lejön az előzetesben töltött idő, s hatással lehet az ítéletre az is, hogy a bűncselekmény óta nagyon sok idő telt el.

A Népszava azt írja, ha december 16-ig nem érkezik a bírósághoz ügyészi indítvány a további fogvatartásra, akkor szabadon távozhat az előzetesből – és, ha szabadul, más kényszerintézkedést sem alkalmaznak ellene: „a korábbi házi őrizettel sem, az egykori lakhelyelhagyási tilalommal sem kell számolnia, de még csak elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie”.

A Szolnoki Törvényszéken azért hozzátették, hogy a hátralevő csaknem két hétben még érkezhet a bűnügyi felügyelettel kapcsolatos indítvány a bíróságra.

A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István a Népszavának elmondta: elsőfokú ítélet legkorábban 2020 közepén várható, így a jogerős ítéletig még hosszú idő telhet el.

Bróker Marcsit másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján a közép-amerikai Belize-ből hozták haza.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések