A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

AngyalKaland – határok nélkül, 400 hátrányos helyzetű gyermekkel

Négyszáz anyaországi és határon túli hátrányos helyzet gyermek arcára tervez mosolyt csalni kétnapos kalandos kulturális programjával Lillafüreden és Miskolcon a Lillafüredi Sport és Kalandpark, Kiss Bíró Csilla és a Tettre Éber Alapítvány kuratóriuma, a Magyar Versmondók Egyesülete és a Latinovits Emlékmű Alapítvány segítségével.

December 13-án és 14-én a Kárpátalja, Erdély, Vajdaság és Felvidék területéről, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hátrányos helyzetű kistelepüléseiről érkeznek diákok, hogy közösen készüljenek az Adventre és kalandozzanak, játszanak, énekeljenek. Fellép a Kiss Kata Zenekar és Lutter Imre, és számos élmény várja a gyerekeket.

Úgy gondoljuk, hogy egyszerre 400 gyerek arcára mosolyt csalni, várakozással és élményekkel megtölteni, nem kis feladat.

A Karácsony közeledtével elkezdődik a nagy készülődés. A felpörgetett, rohanó világban fontos, hogy megálljunk és eltűnődjünk azon, hogy az ünnepvárást mivel tehetnénk emlékezetessé!
Kovácsoljunk közösséget, ajándékozzunk élményeket – ebből a gondolatból született az a kezdeményezés, amely határokat átlépve és nem ismerve, 400 gyerek adventi készülődését teszi izgalmassá, élményszerűvé!

Mertünk nagyot álmodni, és élményekkel tesszük gazdaggá 120 erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki , valamint 300 Borsod-Abaúj-Zemplén megye különböző részeiről érkező gyermek adventi készülődését. Felhívásunk elsősorban azoknak a településeknek és iskoláknak szólt, akik helyzetükből adódóan egyébként nem élhetik át az ünnepvárás meleg, meghitt hangulatát. Ezzel az ötlettel indult útra az a kezdeményezésünk, hogy a Kárpát-medencében élő (határon túlról és az anyaországból érkező) hátrányos helyzetben lévő magyar gyerekek együtt tölthessék az adventi készülődés egyik napját, december 13-án és 14-én.

A rendezvényt egy rajz- és meseíró verseny is kíséri. A gyerekek egyénileg pályáznak saját közösségükért, hiszen a jutalom igazi élmény kavalkád lesz a rendezvény és a verseny szlogenje: Élmény ajándékozunk, közösséget kovácsolunk!

A KÉTNAPOS PROGRAM:

Forgatókönyv szerint a határontúli csoportok december 13-án érkeznek.

December 13.
- 13:00 ebéd
- 14:00-17:45 Hét állomáson közösségkovácsoló élményszerző állomás játszanak a gyerekek, itt ajándékozás is lesz.
- A gyerekek 4 országból, Kárpátalja, Erdély, Vajdaság és Felvidék területéről érkeznek 120 fővel.
- Vacsora után élmény villamosozás a miskolci adventi villamoson, majd a szállásra mennek.

December 14.
- Reggel 260 Borsod megyei hátrányos helyzetű gyerek érkezik.
- Kiemelünk minden csoportból 1 gyereket, aki soha nem részesült még karácsonyi élményben. Van, aki ruhát és cipőt kért, van olyan gyerek, aki karácsonyfát. Őket egyéni jutalmazásban részesítjük.
- A közel 400 gyerek együtt énekel a Kiss Kata Zenekarral. A rendezvény moderátora: Lutter Imre versmondó művész.
- Majd a borsodi gyerekek kalandoznak a parkban, a külhoniak pedig Miskolc felfedezésére indulnak.
- A rendezvény 18:00-kor tűzijátékkal ér véget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések