Powered by Jasper Roberts - Blog

Jó hírrel jelentkezett az SMA-s Levike anyukája: elképesztő dolgokat csinál a kisfiú a génterápiás kezelés után – videó

Levi november 26-án kapta meg a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában! Az anyuka akkor a következőket írta a közösségi oldalukon:

"Örömmel és boldogsággal jelentem be, hogy Levente a mai napon megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában! Nagyon hálásak vagyunk, Nélkületek nem ment volna! Levi jelenleg jól van, ügyes volt, mint mindig. Most még kell a drukk, hogy minden a lehető legjobban alakuljon! Ahogy kezelés előtt, úgy kezelés után is szigorú karantén van. 1 hónapig biztos, hogy Budapesten maradunk a kórház közelében. Találtunk egy nagyon szuper kis lakást. A főbérlő egy percig sem gondolkodott azon, hogy kiadja-e nekünk. Hallotta Levente történetét és ő ezzel segíti Levente kezelését, hogy biztosít lakhatást!

Viszont most az egyik szemem sír a másik nevet. Olyan jó, hogy most csak neki szentelhetem minden percemet, de közben otthon maradt a fél szívem. Könnyezem, mert nem vagyok ott Hanna mellett, akinek ugyan olyan nagy szüksége lenne rám mint Levinek. De most csak Levire kell összpontosítanom, hogy minden rendben legyen. És, hogy minél elöbb haza tudjunk menni Hannához és apához.

Nagyon szépen köszönjük azt a rengeteg szeretetet amit tőletek kaptunk. És, hogy imádkoztatok Leviért.

Ahogy tudunk jövünk a beszámolókkal, képekkel, videókkal."

Most pedig ismét jó hírekkel jelentkezett az anyuka, aki egy újabb posztban mesélt a kisfiú kezelés utáni állapotáról.

"Ma mutatunk egy rövidke videót. Levi igazi pasi, nem szereti, ha fényképezem vagy videózom, de ezt most sikerült megörökíteni. Nekünk ez hatalmas előrelépés, hiszen eddig egyedül nem tudta a lábát felemelni, csak segítséggel.

A napokban többször egyedül is sikerült neki.

Apró dolognak tűnik, de nekünk ez újdonság.

Korai lenne kijelenteni, hogy ez már a Zolgensma hatása, mert mint sokan tudjátok, Levi túl van 5 Spinraza kezelésen. Az 5.-et októberben kapta, nagyon jól reagált rá a szervezete. Ezt a csodaszert 4 havonta lumbálással gerincbe kapta, 4 hónap alatt sajnos kiürül a szervezetből, ezért kell ismételni. Az utolsó hatása februárig tart, ha azután is produkál (már pedig fog) Levente újdonságokat, tovább fejlődik akkor már biztosra mondhatjuk, hogy ez a Zolgensma génterápia hatása."

0 Megjegyzések