A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ítélet: mindenképp költöznie kell a Politikatörténeti Intézetnek - ez történik akkor, ha ez nem történik meg

Az elsőfokú ítélet szerint ha a Politikatörténeti Intézet nem hagyja el harminc napon belül az Alkotmány utcai székházát, végrehajtást fognak kérni ellene.

Varga István, ügyvéd, az állam jogi képviselője így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzetnek: "Szerdán a Fővárosi Törvényszék helyt adott az ingatlan kiürítése iránti keresetünknek és elutasította a felfüggesztésre irányuló próbálkozásokat."

Azt is hozzátette, a PTI egy kártérítési pert is indított és kérte a kiürítési per felfüggesztését, ám formai hibák miatt ezt a bíróság visszautasította. Az ügyvéd szerint ha az intézet önként nem hagyja el az épületet a kiszabott időn belül, végrehajtást fognak kérni.

Az állam és az intézet egyébként évek óta pereskednek egymással. Utóbbi álláspontja szerint kártalanítás nélkül akarják az utcára tenni őket. A bíróság év elején - nem jogerős döntésében - elfogadta a kormány érvelését, és kimondta, egyoldalúan felmondható az ingatlanhasználati szerződés. Az Intézet fellebbezett, de a Fővárosi Ítélőtábla szeptember 19-én helybenhagyta az első fokon hozott döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések