A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hosszú Katinka lehet a legjobb magyar úszó a rövid pályás Eb-ken

Történelmet írhat a szerdán rajtoló glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon Hosszú Katinka, aki a tornák legeredményesebb hazai úszója lehet Cseh Lászlót megelőzve.A háromszoros olimpiai bajnok a maga 16 aranyérmével hárommal marad el a viadalt kihagyó Cseh mögött, adott tehát az esély, hogy élre ugorjon.

Hosszú – aki a torna előtt szakított edzőjével, Petrov Árpáddal , és Skóciába kedvesével, Gelencsér Mátéval utazik – négy számban indul, 100, 200 és 400 méter vegyesen, illetve 200 pillangón.

„Megérkeztünk Glawsgow-ba a rövid pályás Eb-re. El sem hiszem, már 15 éve, hogy megnyertem az első nemzetközi felnőtt érmemet a bécsi rövid pályás Eb-n... Azért jót tett nekem az idő” – írta Instagram-oldalán hétfőn Katinka, aki egy 2004-es bécsi fotót is megosztott magáról.

Akkor 400 m vegyesen lett harmadik, azóta további 21 érmet – 16 arany, 4 ezüst, 2 bronz – szerzett a rövid pályás kontinenstornákon. A legutóbbi, 2017-es koppenhágai viadalon megállíthatatlan volt, hat számban diadalmaskodott.

Szerdán 400 vegyesen kezdheti meg az éremgyűjtést. Az előfutamokat 10.30-tól, az elődöntőket és a döntőket 18 órától rendezik (M4, 18).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések