A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Horroráron kínálják a budapesti Eb-jegyeket

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak, akik nem jutnak Eb-belépőhöz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felületein.

Bár továbbértékesítésre nincs joguk a jegyek birtokosainak, sokan már most megtennék ezt, persze, busás haszonnal.

Az Eb-re valamivel több mint 3 millió jegyet bocsátanak ki, 82 százalékát szurkolóknak. Az UEFA többlépcsős rendszerben értékesít, a nyáron 1,5 milliót adott el. Ráadásul a sorsolás úgy hozta, hogy Budapesten sztárok sora lép pályára, ami emeli az ide szóló belépők értékét.
A jövő évi, részben budapesti tornán az itteni F csoportban szerepel Németország, a világbajnok Franciaország és az Eb-címvédő Portugália. Hozzájuk csatlakozhat sikeres pótselejtező esetén Magyarország (ha a mieinknek ez nem jön össze, a negyedik együttes a Nemzetek Ligája A vagy D divíziójából érkezik).

Az UEFA a belépőket a kapuk mögé 10, a kanyarokba 25, a hosszanti lelátókra 42 ezer forintnyi eurós áron kínálja. Az ügyeskedők internetes oldalakon máris a többszörösét kérik, például a portugál–francia csatára már most 120-150 ezer forintot akarnak a tikettekért.

A magyar drukkerek először a nyáron próbálhattak hivatalosan belépőhöz jutni, december 4-től csak a kijutott csapatok szurkolói vehetnek jegyeket, húszezret. Ha együttesünk ott lesz a tornán, a hazai hívek ismét reménykedhetnek, hátha jut még nekik a húszezerből (vagy a nyolcaddöntőre érvényes nyolcezerből), és bejutnak a Puskás Arénába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések