A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hazárdjáték – Vigyázat, mindenkit fenyeget!

Ebben a 2014-es filmben a főhősnek, a köztiszteletben álló egyetemi tanárnak, Jim Bennettnek (Mark Wahlberg) van egy sötét titka, szenvedélyes szerencsejátékos. Amikor súlyos adósságba keveredik, mert ész nélkül eljátssza az összes pénzét, sajátos üzletet köt, egy gengsztertől kér kölcsön, és az életét ajánlja fedezetnek.

A férfi belép a tiltott, föld alatti világba, az uzsorás Frank (John Goodman) pedig apai érdeklődéssel figyeli sorsának alakulását. Miközben Jim kapcsolata egyre jobban elmélyül az egyik diákjával, nagy kockázatot kell vállalnia, hogy kapjon egy új esélyt.

A film – amelyben a két férfi főszereplő mellett feltűnik a kitűnő Jessica Lange is – üzenete azért fontos, mert talán megértjük belőle, hogy nemcsak lecsúszott, félvilági figurák keveredhetnek ilyen bajba, hanem szinte mindegyikünk. Szóval ez a mozi a szájunkba rágja: nem árt vigyázni! Mindig ésszel játsszunk! És ami a legfontosabb: ha vesztettünk, soha ne forduljunk uzsoráshoz „segítségért”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések