Hirdessen itt

Hatalmas családi balhé után a rendőrökre uszították a kutyát

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat még tavaly nyáron három személy ellen.

Az apa, a volt élettársa és fiuk ügye 2017-ben kezdődött, amikor egy nő kért telefonon segítséget a mentőktől, mondván, az anyja megvágta magát és ömlik belőle a vér. Hozzátette: siessenek, mert az apja agresszíven viselkedik, mindenkit megöléssel fenyeget. A vádirat szerint a mentésirányító kocsit küldött a megadott címre és értesítette a rendőrséget. 

A helyszínen az ápoló azonnal hozzákezdett a harmadrendű, vérző nő ellátásához, amikor az udvarra kiérkező volt férj és a beteg között heves szóváltás alakult ki. A férfi azt állította, a nő öngyilkos akart lenni, a sérült viszont azt kiabálta, az elsőrendű vádlott, a volt férj vágta meg egy törött pohárral. Amikor a mentőápoló közölte az asszonnyal, hogy kórházba kell szállítani, a helyzet még inkább elfajult.

A rendőrök arra érkeztek meg, hogy a nő ellenkezik, mondván, nem megy kórházba, miközben a férfi az egyenruhások távozását követelte és volt élettársa maradása érdekében indulatosan hadonászott.

A vádirat szerint a rendőrök többször figyelmeztették, higgadjon le, ne akadályozza a rendőri intézkedést, de a férfi, B. Z. tovább fenyegetőzött. Ekkor a járőr közölte vele, ha folytatja, előállítják a rendőrkapitányságra, de ez sem használt. Amikor az egyenruhások meg akarták bilincselni a férfit, az ordítva kért segítséget a rokonoktól, akik a családfő védelmére keltek. 

Az ügyészség a nőt azzal vádolja, hogy az egyik rendőr kezét megpróbálta lerántani a férfiról. B. Z. utasította a családtagjait, engedjék el a ház kerítéséhez láncolt stafford terrier keverék kutyát. Az elsőrendű vádlott fia, B. Z. T. előbb csak ijesztgetett a harci kutyával, majd eloldotta a láncot és azt kézben tartva megállt az ebbel a rendőröktől 2-3 méterre. 

Az apja addig hergelte a másodrendű vádlottat, hogy az végül az egyenruhások felé lökte az egyre idegesebb állatot. A staffordshire terrier ugrott egyet feléjük, de a támadást váratlan esemény hiúsította meg. Egy addig a közelben fekvő kaukázusi jellegű kutya felugrott, a levegőben elkapta a terriert, majd harcolni kezdett vele. A kutyákat végül a fiú választotta szét, meg is sérült a karján, így a mentők őt is ellátták.

Azzal, hogy a felajzott kutyát a vádlott a rendőrökre uszította, fennállt a reális esély arra, hogy a rendőrök 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedjenek – írja a vád.

Az ügyben a Hajdúböszörményi Járásbíróságon december 6-án, pénteken hozhatnak ítéletet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések