A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Földes Eszter elérzékenyülve mesélt az elhunyt rendezőlegendától, búcsúlevelet is kapott Karinthy Mártontól

A színésznő elérzékenyülve mesélt arról, hogyan vette át a színigazgató és rendező utolsó darabját, melyet végül ő vitt színre. Megható sorokkal búcsúzott a színésznőtől Karinthy Márton.

Elérzékenyülve idézte fel az elmúlt hónapok legnagyobb szakmai- és lelki próbatételét Földes Eszter, akit a betegeskedő Karinthy Márton kért fel arra, hogy Veszélyes forduló című darabjának rendezését – melyben Földes Eszter főszereplőként is színpadra lépett – a színésznő vegye át.

„Elképesztően fegyelmezett csapatmunka volt ez a próbafolyamat. Mindenkinek nagyon hálás vagyok, hogy így, teljes odaadással próbáltuk ezt a darabot. Az előadást Marcinak ajánlottuk, érte is készült. Nem is úgy tekintek rá, mint a rendezésemre, hanem mint az ő utolsó fő művére, amihez én egy csatorna voltam. Remélem, hogy boldog és elégedett” – mondta a 95.8 Sláger FM-en Földes Eszter, aki rendezésekor egészen addig egyeztetett Karinthy Mártonnal, amíg csak lehetett. Mint azt a Blikk is megírta, Karinthy Márton november elején hunyt el 71. életévében. A Kossuth-díjas színigazgatótól, a színházrendezőtől végső búcsút a Fiumei Úti Sírkertben vettek.

„Először úgy volt, hogy Marci majd visszatér, vártuk, de sajnos többet már nem tudott jönni. Végig próbáltam kapcsolatban lenni vele. Kapott felvételeket a próbáról, hozzá is tudott szólni. Ami pedig elképesztően megható és egy gyönyörű ajándék is lett belőle, hogy az utolsó instrukciót – amiket egy WC-papírra írt fel – örökre megkaptam. Bekeretezve őrzöm az otthonom egy kiemelt helyén” – árulta el Földes Eszter, aki úgy érzi Karinthy Márton örökre ott lesz vele, velünk lelkiekben.

„Egy láthatatlan intellektuális és lelki kapocs volt közöttünk az utolsó pillanatig. Ami a legjobban meghatott, hogy kaptam tőle egy levelet, amiben úgy búcsúzott el tőlem, mint ’Moliére, örök szeretettel az ő Armande Béjart-jának’. Ő volt Moliére nagy színésznője, végtelenül megtisztelő mindez. Nem gondoltam, hogy Marci ennyire bízik bennem, hogy lát bennem a színésznőnél többet. Korábban voltak próbálkozásaim rendezőként, de aztán úgy voltam vele, hogy hagyom a rendezést, letettem. Aztán jött Marci, aki bízott bennem és azt mondta, tessék csinálni! Ezzel nagy terhet, de ugyanakkor nagy erőt is adott, mert ez a bizalom felvértezi az embert” – árulta el a vasárnap 20:00-tól hallható Sláger Témában Földes Eszter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések