A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felnőtt a Fradi Európához: csak egy gól hiányzott a tavaszi folytatáshoz

Tizenöt év után szerepelt ismét európai kupa csoportkörében a Ferencváros, s bár végül a továbbjutás elmaradt, a csapat összességében kiváló produkciót nyújtott.

A magyar bajnok a labdarúgó-Európa-liga zárófordulójában 1-1-et játszott a bolgár Ludogorec otthonában, ám ez nem volt elég a továbbjutáshoz, az ukrán Szerhij Rebrov vezette együttes a csoport harmadik helyén zárt.

A főtáblán hét pontot begyűjtő Fradinak azonban nem kell szégyenkeznie a mezőnyben leggyengébb koefficienssel – az európai szövetség által az elmúlt évek teljesítménye alapján számolt együttható – rendelkezve az utolsó pillanatokig versenyben volt a továbbjutásért. A Bajnokok Ligája-selejtezőket, az El-playoffot és -csoportkört nézve pedig 14 nemzetközi mérkőzésen mindössze két vereséget számlált az öt győzelem és hét döntetlen mellett, továbbá idegenben veretlen maradt, pedig olyan ellenfelei voltak többek között, mint a horvát Dinamo Zagreb, az orosz CSZKA Moszkva vagy a spanyol Espanyol. A barcelonai csapat ellen hazai pályán a 95. percben úszott el a győzelem, s Razgradban sem múlt sokon a bravúr, a Ferencváros nem kapott meg egy jogosnak tűnő büntetőt, végül a 94. percben a fehérorosz Mikalaj Szihnyevics gólja csak egy pontra volt elég.
– A meg nem adott tizenegyesnél egyértelmű volt a helyzet, az az ítélet kicsit visszavetette a csapatot. Ez egy nagyon erős csoport volt, az pedig szerintem elég jó eredmény, hogy hatból csak egy meccset veszítettünk el. Örülök, hogy a futballistáim tapasztalhatták, milyen ezen a szinten játszani, elmondtam nekik, ha jövőre is szeretnének itt szerepelni, ahhoz meg kell nyerniük a bajnokságot – értékelt Rebrov, a Fradi mestere.

Az FTC a pályán nyújtott teljesítményével 1,8 milliárd forintnyi összeget keresett az európai kupákban, de ez a jegybevételekből és tévés jogdíjakból tovább duzzadhat. A búcsú után a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor is megfogalmazta gondolatait.
„Nagyon kevésen múlt... Köszönöm a személyzetnek az alázatos munkáját. A labdarúgóinknak a kérlelhetetlen kitartását, a stábnak a mérhetetlen lelkesedését, és a fantasztikus edzőnknek, Szerhijnek a megalkuvást nem tűrő hozzáállását. Megköszönöm mindenkinek, hogy a 120 éves klubunk ismét nagy dicsőségnek örvendhet...” – írta Facebook-oldalán a politikus-klubvezető

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések