A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felháborító: az unokázós csalók ezzel a trükkel vertek át idős embereket

A páros egyik tagja magára öltötte az unoka szerepét, míg a másik rendőrnek adta ki magát.

A páros új módszerrel próbált milliókat kicsalni idős emberektől. November 15-én egy idős férfit sikerült átverniük, miután elhitették vele, hogy az unokája ittasan balesetezett, ami miatt eljárás indul ellene, hacsak nem utal át 1,7 millió forintot. A csalók megkapták a pénzt, mit a számlájukról több részletben fel is vettek – írja a police.hu.

Kiderült, a számlaszám, amelyet az utaláshoz megadtak, a 25 éves budapesti Sz. Róberthez köthető, aki élettársával, a 22 éves Cs. Alexandrával együtt vette fel a kicsalt pénzt.

Ugyanezzel a történettel kerestek meg a csalók egy másik férfit is 2019. november 19-én, akitől szintén 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Szerencsére itt a kiszemelt áldozat felesége rájött az átverésre, így nem utalták el a kért összeget, az esetről pedig értesítették a rendőrséget.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja november 29-én a XIV. kerületben, egy Szatmár utcai lakásban elfogta Sz. Róbertet és Cs. Alexandrát. Csalás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őket, illetve előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság mindkét gyanúsítottnál bűnügyi felügyeletet rendelt el.​

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések