Feladta a küzdelmet a rekkenő hőségben: az ausztrál pusztában eltűnt trió egyik tagjának holttestét találhatták meg

Az ausztrál pusztában több mint két héttel ezelőtt eltűnt háromtagú társaság harmadik tagjának holttesttét találhatta meg a rendőrség.

Az ausztráliai északi terület hatóságai egyelőre nem azonosították a holttestet, de úgy vélik, a 46 éves Claire Hockridge maradványait találták meg – írja a BBC hírportálja.

Hockridge és partnere, az 52 éves Tamra McBeath-Riley, valamint barátjuk, a 40 éves Phu Tran november 19-én indultak kirándulni autóval az ausztráliai északi területen fekvő Alice Springsből, de kocsijuk a Hugh-folyó medrében ragadt. A társaság három napig próbálta a kocsit kiszabadítani, aztán szétváltak, hogy segítséget keressenek.

Tran és Hockridge az országút felé vették az irányt, McBeath-Riley az autó közelében maradt, mert aggódott, hogy a kutyája, Raya nem élné túl a hosszú gyaloglást. A rendőrség helikopterekkel kutatott a trió után. McBeath-Riley-t és Rayát 12 nap elteltével, vasárnap találták meg, nagyjából 1,5 kilométerre az autótól.

Phu Tranra – a járműtől mintegy 12 kilométerre – 14 nap után bukkant rá kedden egy gazda, aki épp a földjét ellenőrizte. A mentőakcióról tájékoztató Pauline Vicary felügyelő „csodának” nevezte McBeath-Riley és Tran túlélését, hozzátéve: a párosnak úgy sikerült életben maradnia, hogy pocsolyavizet ittak.

Tran a rendőrségnek elmondta, hogy két nappal korábban váltak külön Hockridge-dzsel, miután egy kerítéshez értek. Ő követte a kerítés vonalát, ennek köszönhetően találkozott össze a gazdával. A férfi beszámolója alapján a rendőrségnek sikerült leszűkítenie a keresést Hockridge után, és később lábnyomokat találtak, amelyek valószínűleg a nőtől származtak.

A rendőrség kedden azt mondta, félő, hogy Hockridge-nek „csak korlátozott mennyiségben, vagy egyáltalán nem áll rendelkezésére víz”. Ausztrália távoli északi vidékén kevés az élelem- és vízforrás, miközben a napi hőmérséklet rendszeresen meghaladja a 40 Celsius-fokot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések