A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fegyelmi eljárás indult a Kínát sértő posztja után Burján Csaba ellen

Fegyelmi eljárást indított az olimpiai bajnok Burján Csaba ellen a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), Bánhidi Ákos csapatvezető indítványára.

Nem marad következmények nélkül Burján Csaba múlt heti, Kínát sértő Instagram-posztja – jelentette ki a szervezet. Elmondták azt is, hogy bocsánatot kértek Csang Csing Linától, a válogatott kínai vezetőedzőjétől, a kínai emberektől, a Kínai Korcsolyázó Szövetségtől, illetve a téli sportok szövetségeit tömörítő Winter Sport Administration China szervezettől is.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elfogadhatatlannak tartja a versenyző erősen sértő és sportszerűtlen megnyilvánulását.

A szövetség honlapján Burján ismételten bocsánatot kért, kiemelve, hogy bár nem Kínát és nem a kínai embereket akarta bántani, elismeri, hogy sértően ábrázolt egy helyzetet. Olimpiai bajnok lévén pedig nagy felelősséggel tartozik elhangzott szavaiért és a cselekedeteiért.

Burján Nagojából utazott Sanghajba, a világkupa-sorozat másik állomására. A sportoló a repülőtéri várakozás momentumait, illetve a tömeget örökítette meg, mindezt pedig egy Kínát sértő mondattal tette közzé. Bánhidi Ákos csapatvezető döntése alapján Burján Csaba nem lépett jégre a péntektől vasárnapig tartó versenyen, hanem hazautazott.

Megindították a fegyelmi eljárást Burján Csaba ellen

A szervezet kedden közölte a honlapján, hogy nem marad következmények nélkül Burján múlt héten tett, Kínát sértő Instagram-posztja. Hozzátették: a válogatott kínai vezetőedzőjétől, Csang Csing Linától, a megsértett kínai emberektől, a téli sportok szövetségeit tömörítő Winter Sport Administration China elnevezésű szervezettől, valamint a Kínai Korcsolyázó Szövetségtől pedig bocsánatot kértek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések