Hirdessen itt

„Ezt a gyalázatot nem kívánom se magamnak, se annak, aki elkövette” – A színésznő interjújában utalt arra: őt is érte szexuális visszaélés

Sodró Eliza, a Radnóti Színház 28 éves színésznője a 24.hu oldalán ma megjelent interjújában arra utalóan beszélt, őt is érte szexuális visszaélés színészi pályafutása során.

"Igen, kerültem. És mikor másnap elmeséltem apukámnak, be akarta verni az illető orrát. Sírva kértem, hogy ne tegye, mert nem akarom, hogy mások is tudomást szerezzenek róla. Így végül nem tette"

– mondta Sodró Eliza, a Radnóti Színház színésznője újságírói kérdésre a 24.hu-n ma megjelent interjújában, utalva ezzel arra, hogy pályafutása során már ő is élt át olyan erőszakos közeledést, amelyből az elmúlt időszakban számos botrány robbant ki a neves budapesti színházak körül.

A 28 éves színésznő azonban nem bocsátkozott további részletekbe, mondván, „lehet, hogy egyszer majd csinálok róla egy előadást, de csak ha már olyan lesz a közhangulat, hogy lehet ilyenekről érdemben beszélni. Ezt a gyalázatot nem kívánom se magamnak, se annak, aki elkövette.”

Az elmúlt időszakban több szexuális és zaklatási botrány is napvilágot látott, amelyek a budapesti Katona József, illetve az Újszínház körül alakultak ki, és amik egyenesen kultúrharchoz vezettek a művészvilág és a kormány között.

A botrányokat követően ugyanis a Fidesz bejelentette, a jövőben nemcsak a városvezetés, hanem a kormány is beleszól majd abba, kiket neveznek ki a színházak igazgatójának. Az erre a bejelentésre meghirdetett tüntetésen, amelyet egy héttel ezelőtt tartottak a Madách-téren Sodró Eliza olvasta fel 111 színész közös nyilatkozatát.

A ma megjelent interjújában ugyanakkor a színésznő többek közt azt is hangsúlyozta, téves lenne azt gondolni, csak a színházakban fordulnak elő ilyen esetek. Elmondta, lehet, hogy a többi területről azért nem látnak napvilágot hasonló történetek, mert ott könnyebben eltussolják, „csendben elintézik a dolgokat.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések