🎥 Extrém változásra szólította fel a légitársaságokat a Wizz Air

A Wizz Air, Európa legzöldebb és Kelet-Közép Európa legnagyobb légitársasága felszólítja a hagyományos légitársaságokat, hogy az ötórásnál rövidebb repülőutakon fejezzék be az üres székek reptetését az első osztályon.

Az első osztályt (business class) minden rövidtávú repülőútról ki kellene tiltani. A business class-on utazóknak ugyanis kétszer akkora a szén-dioxid-lábnyoma, mint azoknak, akik turistaosztályon utaznak, így ezzel a gyakorlattal egy archaikus és pazarló modellt tart életben az iparág. Ennek a modellnek az újragondolása már régóta esedékes. A Wizz Air ezért arra szólítja fel a többi légitársaságot, hogy az ötórásnál rövidebb repülőutak esetében kötelezzék el magukat a business class osztályok teljes betiltása mellett. A régimódi utazás kora lejárt, akárcsak az első osztályé.

Kisebb környezeti lábnyommal rendelkező flotta

Jelenleg a Wizz Air, egy utasra vetített szén-dioxid kibocsátása a legalacsonyabb az összes versenytársa közül, ami 57,1 g/utas/km értéket jelent a 2019 november adatok szerint. A Wizz Air ultradiszkont üzleti modellje, a járatok magas telítettsége (2020 első félévében 95%) és az utastér hatékony kialakítása teszi lehetővé, hogy a repülés fenntartható és a szén-dioxid kibocsátás a lehető legalacsonyabb legyen. A Wizz Air elkötelezett, hogy utasonkénti kibocsátását további 30%-kal csökkentse a következő 10 évben, és erre szólítja fel a többi légitársaságot is. Iparági problémáról van szó, ami iparági megoldást kíván. A légi közlekedés szereplőinek agresszívabban kell képviselniük ezt az ambíciót, ha valódi változást akarnak elérni.

A Wizz Air elkötelezett, hogy flottáját az Airbus neo családjához tartozó korszerű repülőgépekkel bővítse, ezért 268 repülőgépre szóló rendelése van a világ leghatékonyabb keskenytörzsű típusára. A Wizz Air legújabb repülőgépeinek verhetetlen üzemanyag-takarékossága és kedvező aerodinamikai kialakítása, a légitársaság hatékony működését szolgáló tucatnyi újítás, az utastér ultrakönnyű anyagokból való kialakítása, valamint az útvonalhálózat átszálló járatokat mellőző kialakítása garantálja, hogy valóban fenntartható módon működünk. A repülőgépek jelenlegi átlagéletkora 4,5 év, ezzel a világ egyik legfiatalabb flottáját üzemelteti a légitársaság. Utasokra és kilométerekre vetítve a Wizz Air Európa legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező légitársasága.

A Wizz Air cselekvésre való felhívását egy videóban is közzétette, amely itt látható:


Váradi JĂłzsef, a Wizz Air vezĂ©rigazgatĂłja elmondta: „A Wizz Air elkötelezett a fenntarthatĂł lĂ©giközlekedĂ©s mellett, ezĂ©rt arra szĂłlĂ­tjuk fel a hagyományos lĂ©gitársaságokat, hogy felelĹ‘sen alakĂ­tsák ki ĂĽzleti modelljĂĽket, Ă©s fejezzĂ©k be az ĂĽres szĂ©kek reptetĂ©sĂ©t a rövid távĂş Ăştvonalakon. A teljes iparágnak agresszĂ­vabban kell követelnie, hogy tiltsák ki az elsĹ‘ osztályokat a rövidtávĂş lĂ©giközlekedĂ©sbĹ‘l. Egyben arra kĂ©rjĂĽk az utasokat is, hogy alaposan tájĂ©kozĂłdjanak, mielĹ‘tt lefoglalják a repĂĽlĹ‘jegyĂĽket. A rĂ©gimĂłdi utazás kora lejárt, akárcsak az elsĹ‘ osztályĂ©!”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések