A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Én nem mindig éreztem magam maximálisan alázatosnak” – Rendezőként próbálja ki magát Simon Kornél

Szombat este láthatja először a közönség Simon Kornél rendezésében a Magas barna férfi felemás… című előadást a József Attila Színházban. Mint mondja, a főpróbahétre az „előadás elkészült”, jöhet a premier.

Hogy válik egy színész rendezővé?

– Ezt a két dolgot mindig komplex egésznek éreztem. A színész ugyanolyan egyenértékű alkotó eleme a darab születésének, mint a rendező. A színészethez alázat, a rendezéshez határozottság kell. Én nem mindig éreztem magam maximálisan alázatosnak, sokszor éreztem, az én vízióm jobban működne, mint a rendezőé... Ilyenkor nehezen tudtam magam átadni a szerepnek, hisztiztem, primadonnáskodtam. Néhány éve úgy éreztem, ideje vállalni a felelősséget az elképzeléseimért és rendezni kezdtem.

A rendezés vagy a színészet áll közelebb a szívéhez?

– Mindig az adott munkát élvezem a legjobban. Most rendezni jobban szeretek, de biztosan máshogy lesz, amikor újra színészi munka jön. Szerencsére mindkettő jelen van az életemben, nem kell választanom.

Hogy készülnek a karácsonyra párjával, Gryllus Dorkával?

– Egyelőre csak lélekben. Dorkának is bemutatója van, csak Bécsben, így mindketten a színházra koncentráltunk jobban, de már alig várjuk, hogy a narancs illata körbelengje a lakást. Hamarosan azonban elkezdünk mi is készülődni, díszíteni, fényesítjük az étkészletet, az ünnepi vacsora ugyanis mindig nálunk van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések