A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Embertelen körülmények között, mosógépek és bútorok belsejében bujkáltak a kínai bevándorlók a lekapcsolt kamionban

Egy San Diegóba tartó teherautó belsejében találtak rá egy 11 főből álló kínai migráns csoportra: a bevándorlók a kamionban lévő bútorokban, mosógépekben és ládákban bújtak meg.
A 42 éves sofőr szombaton este fél 6 körül érkezett a járművel a mexikói San Ysidro kikötőbe – nyilatkozta a CBP hétfőn.

A rutinellenőrzés során a vám- és határvédelmi tisztviselő szigorúbb ellenőrzés alá vonta a járművet, majd a teherautó rakterét feltárva 11 kínai állampolgárt találtak elrejtve különféle helyeken: mosógépekben, bútorokban, ládákban.

Az amerikai állampolgárú gépjárművezetőt a helyszínen őrizetbe vették, majd a Metropolitan Correctional Center börtönbe szállították. Az ellene indított büntetőeljárás folyamatban van.

„A CBP nem tudja eléggé hangsúlyozni az embercsempészet veszélyeit. Ezeket a személyeket embertelen körülmények között szállították, amely halálos kimenetelű következményekkel is járhatott volna. Szerencsére senki sem sérült meg súlyosan” – nyilatkozta a CBP San Diego-i helyszíni műveleti igazgatója, Pete Flores.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések