A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltűnt egy katonai repülőgép a fedélzetén 38 utassal

Eltűnt egy Antarktiszra tartó katonai repülőgép 38 emberrel a fedélzetén.

A C-130-as Herkules teherszállító katonai gép a Punta Arenas repülőtér kifutójáról kezdte meg útját az Antarktisz felé hétfőn, chilei idő szerint 16:55 perc körül (20:55 GMT+1), ám rejtélyes körülmények között nem sokkal később már el is vesztették a kapcsolatot a légi irányítással. Az eltűnése a felszállást követően, körülbelül egy órával később, vagyis helyi idő szerint 18:00 tájban történt.

A BBC információ szerint a gép egyszerűen eltűnt a radarokról és onnantól kezdve a kapcsolatot sem tudták felvenni vele. A katonai vadászgép fedélzetén 21 utas és a 17 tagú személyzet utazott, vagyis összesen 38 embert nyilvánítottak eltűntnek – az EFE hírügynökség információ szerint közülük hárman civilek. A chilei légierő azonnal megkezdte az eltűnt gép után a kutatást.

Eduardo Mosqueria, a légierő tábornoka arról informálta a helyi médiát, hogy a repülőgép eltűnése előtt, a még nyomon követhető útvonalon nem fogtak tőle semmilyen segélykérő üzenetet. Az elsődleges feltételezések szerint a pilótának feltehetően az üzemanyag elfogyása miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania.

Chile elnöke, Sebastian Pinera később azt nyilatkozta, hogy az eset nagyon megrémítette, de minden erejüket bevetve folytatják a keresést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések