A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítélte a bíróság a férfit, aki bement egy családi házba, és feszítővassal bántalmazta az ott lakókat

A Nyírbátori Járásbíróság 2019. december 5-én jogerősen 1 év 10 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőben felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte K.I. vádlottat magánlaksértés bűntette és 2 rendbeli testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

A tényállás szerint a vádlott és a felesége külön élnek. A nő élettársával él egy Szabolcs megyei ingatlanban, ahol 2018. december 25-én délután megjelent a
vádlott egy 50 cm hosszúságú feszítővassal a kezében és bekopogtatott a bejárati ajtón.

Mivel a bent tartózkodók nem nyitottak neki ajtót, a vádlott kijelentette, hogy amennyiben nem engedik őt be, betöri az ajtót. Végül benyomta a bejárati ajtót, bement a házba, és a kezében lévő feszítővassal a szobában tartózkodó férfi fejére ütött, aki ekkor kimenekült a lakóházból.

Ezután a vádlott a szobában tartózkodó feleségét kezdte el ütni a feszítővassal, aki szintén az udvarra menekült, azonban a férfi utánament, és a földre került sértettet testszerte bántalmazta a nála lévő feszítővassal.

Eközben a sértett testvére a helyszínre érkezett és felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a bántalmazást. Ennek hatására a férfi távozott a helyszínről.
A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el, de az elkövetés módjára és a bántalmazás eszközére tekintettel fennállt a reális veszélye a
súlyosabb sérülés bekövetkezésének is.

Nyíregyházi Törvényszék

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések