A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre közelebb jár Schumacher fia az F1-hez

Mick Schumacher – a hétszeres Forma–1-es világbajnok ikon, Michael Schumacher fia – a jövő évi, második F2-es idényét követően a királykategóriában bizonyítana.

A fiatal német pilóta jelenleg a Prema Racing-csapatnál versenyez, ahol idén egy futamgyőzelmet is szerzett, mégpedig a Hungaroringen. Az előző évben a F1 előszobájának számító szériában az összetett tizenkettedik helyén végzett, már Forma–1-es csapatoknak, a Ferrarinak és az Alfa Romeónak is tesztelt.

Sajtóértesülések szerint az Alfánál szívesen látták volna már a 2020-as szezonban is, de végül az istállónál a következő idényre is bizalmat szavaztak az olasz Antonio Giovinazzinak, így a kis Schumi nem vált(hat)ott osztályt.

– Azt tartottam a legjobb döntésnek, hogy maradok az F2-ben– nyilatkozta a motorsportnak.com-nak Mick Schumacher. – A következő évtől például ugyanakkora kerekeket kapnak az autók, mint a Forma–1-ben, így rengeteg tapasztalatot gyűjthetek. Bízom benne, hogy hamarosan valóra válik az álmom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések