A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyedül hagyott indította be a mikrót, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia

Egy egyedül otthon hagyott husky kapcsolta be a mikrohullámú sütőt, amivel majdnem hatalmas tüzet okozott egy Stanford-le-Hope-i házban – írja BBC.

Az információk szerint a kutya gazdája a mikróban felejtett egy csomag pékárut, felügyelet nélkül hagyott házi kedvence pedig így indította be a mikrosütőt. A konyhában sűrű füst kezdett el terjengeni, amikor a ház tulajdonosát arról értesítette egy erre a célra kifejlesztett applikáció, hogy valami nincsen rendben az épületben.

A Kinsgsman Roadon található lakásban elhelyezett kamera hozzáférést biztosít a tűzoltók számára is a berendezés képeihez, így élőben láthatták, mi történik a konyhában.

Geoff Wheel, a helyi tűzoltók vezetője igencsak furcsa és különleges esetnek nevezte az incidenst, amely során a tűzoltóság emberei biztosították a helyszínt, ezzel meggátolva, hogy a tűz a ház többi részére továbbterjedhessen.

Az eset jó példa arra, hogy a mikró nem megfelelő élelmiszer tárolására, mivel a hasonló véletleneknek köszönhetően bármikor pillanatok alatt megtörténhet a baj. A tűzoltófőnök továbbá figyelmeztet: távolítsuk el az ételmaradványokat a mikrohullámú sütőkből, valamint tartsuk azokat tisztán.

Fontos, hogy állatok és kisgyermekek is képesek elindítani olyan készülékeket, amikről nem is gondolnánk, így mindig figyeljünk oda – mondta Geoff Wheel.

Az eset során sem a galibát okozó kutya, sem más nem sérült meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések