Hirdessen itt

Duplájára emelné a bankkártya elfogadóhelyek számát a Mastercard

A Mastercard meghirdette hároméves infrastruktúra-fejlesztési programját, amelynek célja, hogy duplájára emeljék a bankkártya elfogadóhelyek számát Magyarországon, a program megvalósítása mintegy 2 milliárd forintba kerül - közölte a kártyatársaság az MTI-vel pénteken.  

A program pénzügyi és szakmai támogatást nyújt mind a hazai-, mind a határon átnyúló elfogadók részére annak érdekében, hogy jelentős mértékben felgyorsulhasson a bankkártya terminál igénylési és kihelyezési folyamat, valamint a kereskedők számára a Magyarországon elérhető terminálok és fizetési megoldások is tovább bővüljenek.

A Mastercard az infrastruktúra-fejlesztési programja keretében a Magyarországon működő bankkártya elfogadók számára egyösszegű támogatást biztosít a terminál igénylési és telepítési folyamatok átalakítására és korszerűsítésére. A programmal azt szeretnék elérni, hogy a kereskedők a jelenlegi több hét helyett akár 3 napon belül működő bankkártya terminálhoz juthassanak. A program másik célja a teljes ügyintézési folyamat elektronikus útra terelése. A Mastercard tervei szerint a program segítségével három év alatt duplájára nőhet a kereskedelmi elfogadóhelyek száma.

A közlemény idézi Eölyüs Endrét, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatóját, aki jelezte: a Mastercardnál úgy látják, hogy Magyarországon a digitalizáció és a készpénzmentes megoldások elterjedése elképzelhetetlen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) bevonása nélkül. Ezért úgy döntöttek, hogy a kkv-szektort helyezik a program fókuszába, őket szeretnék megszólítani és hatékonyan segíteni.

Közölte: az MNB adatai szerint a bankkártya elfogadóhelyek száma 2018 év végén elérte a 145 ezer darabot, ami elmarad a NAV-hoz bekötött online pénztárgépek számától, az online pénztárgépre kötelezett üzletek jelentős részében nem lehet bankkártyával fizetni. Emellett a mikro- és kisvállalati-, valamint egyéni vállalkozói szektorban van a legnagyobb lemaradás a kártyaelfogadás terén.

A Magyarországon működő kártyaelfogadók üzleti modellje kevéssé fókuszál a kisvállalkozásokra, a Mastercard szerint ahhoz, hogy a piac sikeresen meg tudja szólítani ezt a szektort, a jelenlegitől eltérő üzleti gondolkodásra van szükség - magyarázta Eölyüs Endre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések