A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Drámai képeken a halálos áldozatokkal járó moszkvai lövöldözés

Elfogták a biztonsági erők azt a fegyveres támadót, aki tüzet nyitott csütörtök este az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházánál, Moszkva belvárosában - közölte az FSZB. Meg nem erősített sajtóértesülések szerint az incidensben hárman meghaltak. 
„Ismeretlen (támadó) tüzet nyitott a Bolsaja Lubjanka (utca) 12-es házánál. Vannak sérültek. A bűnözőt ártalmatlanná tették. Személyazonosságának megállapítása folyik” – közölte az FSZb.
Az orosz Izveszytija című napilap arról értesült, hogy a lövöldözés során három ember meghalt, több sajtóértesülés szerint pedig a lövöldöző egy Kalasnyikov gépkarabéllyal támadt.
Az Interfax hírügynökség közleménye alapján a Lubjanka teret lezárták a biztonsági erők és az ott lévő embereket evakuálták.
Oroszországban idén 54 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 33 terrortámadást sikerült megakadályozni - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy az elnököt tájékoztatták a csütörtök esti incidensről.
A támadót a biztonsági erők ártalmatlanná tették.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések