A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dráma az x-faktoros családjában: úton Budapest felé kapott szívrohamot Ruszó Tibi édesapja

Az idei X- Faktor talán egyik legnagyobb üdvöskéjének tartott Ruszó Tibit és családját látogatta meg egy riport erejéig a Magyar Nemzet újságírója, arra viszont még ő sem számított, hogy ennyire kemény körülmények fogadják majd őt.

A Ruszó család a felvidéki Balogújfaluban él, amely Szlovákia legelmaradottabb régiójában található. Az újságírókat egy helybéli, rendkívül szívélyesen igazítja útba a faluban, hogy merre lakik „Tibike” és a családja. A férfi egy kétemeletes, igen rossz állapotú. lapos tetős házhoz irányítja az eltévedt vendégeket, amelynek alsó szintjén lakik a fiatal énekes és népes családja.

Már a kertben döbbenetes körülmények fogadják az oda belépőket: egy rozoga latrina, kacatok és szemét mindenütt. Az épületben hamar kiderül az is, hogy a kis lakásban a szűk előtér mellett mindössze két szoba található, de a lakásban mindenhol rend uralkodik. A riportert hellyel kínálja Tibi édesapja, majd felesége, Ruzsina is csatlakozik, aki elmondja hogy összesen öt gyerekük van: Szlavomir, József, Ruzsina, Robika és Tibike.

A tehetségkutatóban jeleskedő Tibi a legkisebb gyermek, akinek édesanyja szerint azért lett ilyen jó hangja mert kisgyerekként rengeteget sírt, de a talentumot egyébként vélhetően a nagyapjától örökölte. Bár már gyerekkora óta folyamatosan énekel a színpadon különböző iskolai rendezvényeken és falunapokon is, a zenélést és az éneklést sosem tanulta, a család anyagi körülményei miatt nem engedhette meg magának a fiú zeneiskoláztatását.

Ruszó Tibi már a tavalyi X- Faktorba is jelentkezett, ahol a helyi selejtezőn továbbjutva utazhatott a budapesti meghallgatásra, ám egy majdnem tragédiába torkolló esemény keresztbe húzta a számításait: édesapja a castingra vezető úton, Budapest határában kapott szívrohamot, ami miatt 5 napig kómában feküdt, viszont igazán szerencsésnek tartja magát, hiszen ha otthon éri az infarktus, vélhetően már a temetőben lenne – mondja.

Arra a kérdésre, hogy miből élnek, szinte egyszerre vágják rá a választ: „Szociálisból. Nehezen”.

„A házban nincsen víz, úgy húzzuk a kútról, vécére is ki kell járni" – folytatja Rózsika, majd elmeséli, hogy a család alapvetően fügei, onnan költöztek jelenlegi otthonukba, mivel olcsón, részletekben tudtak hozzájutni a házhoz. Akkor még azt ígérték nekik, hogy bevezetik a vizet, de mint látható, semmi sem lett belőle, mostanra pedig már rengeteget kellene fizetniük érte, azt pedig nem engedhetik meg maguknak.

A házaspár magyarnak tartja magát, és természetesen romának is, de nem beszélnek cigányul, csak magyarul. A szülők szlovákul még megértetik magukat, de a gyerekek nem beszélik az ország anyanyelvét.

Ugyan Tibi mindig azt mondja, mindenképpen szeretné megnyerni a műsort azért, hogy építhessenek egy új otthont maguknak, ahol mindannyian kényelmesen elférnek, de a szülők nem a pénzt látják az egészben, nekik az a legfontosabb, hogy teljesüljön fiuk álma az, hogy énekes lehessen.

Tibi mindenképpen szeretne helyben maradni, így ha sikerül megvalósítani a családi otthonra vonatkozó terveit, mindenképpen a környéken képzeli el azt.

A Magyar Nemzet teljes riportját itt olvashatják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések