A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenetes hír jött: betörtek a világhírű magyar íróhoz, elvitték a laptopját, rajta az összes eddigi és tervezett művével

Döbbenetes hírt közölt Facebook-oldalán Tasnádi István József Attila- és Balázs Béla-díjas drámaíró, forgatókönyvíró, rendező. Lakásukba betörtek a hétvégén, ahonnan elvitték a laptopját és a biztonsági mentéseket tartalmazó külső meghajtót is, rajta az összes eddigi művével és tervezett színdarabja dokumentumaival.

Tasnádi István a HBO Terápia című sorozatának vezető írója, de olyan színházi bemutatók is fűződnek a nevéhez, mint – rengeteg más mellett – a Made in Hungária és a Feketeország. Műveiből német, lengyel, cseh, szlovák, román és bolgár nyelvű előadások is születtek. Két kötete jelent meg francia nyelven. Darabjai ezen kívül még angol, olasz, lengyel és bolgár nyelvű antológiákban jelentek meg.

36 színművének és színpadi adaptációjának eddig 88 bemutatója volt magyar színpadokon. Darabjait külföldön is megismerhette a közönség többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Lengyelországban, Litvániában, Luxemburgban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Svájcban, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában. Több gyerek- és bábdarab szerzője – írja róla a Wikipédia.

Tasnádi István most ezt közölte a közösségi oldalán:

"Szombat este betörtek hozzánk, elvitték többet között a laptopom, amin minden régebbi és jelenlegi munkám volt. Elvitték a külső adathordozót is, amire mindent mentettem. A darabterveim másnak nem sokat érnek, nekem igen. Visszavásárolnám a gépet 100 ezer forintért. Tudom, hogy ennek kicsi az esélye, de azért köszönöm a megosztást. Hátha."

Az író a bejegyzéshez fűzött képen megadta a gépe típusát és szériaszámát is, eszerint egy Apple MacBook Air 13"-ról van szó, a szériaszáma: C02PJHHDG940. Tehát, akinek ilyen gépet kínálnak eladásra, jelentkezzen, mert az eszköz bűncselekményből származik, ráadásul olyan dokumentumok vannak rajta, amelyek a neves magyar író életművéhez fűződnek.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések