A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenet: vaddisznó támadt rá egy vizslára a Hajógyári-szigeten: az eb súlyos sérülést szenvedett

Vaddisznó támadott meg egy kutyát a Hajógyári-szigeten csütörtök este. A vaddisznó agyara átfúrta a vizsla térdét és elvágta a szalagokat, tudta meg az Index az Óbudai Kutyás Egyesület elnökétől, Gáspár Zsófitól.

A lap beszámolója szerint gazdái egy vizslát sétáltattak a K-híd mellett található parkolótól nem mesze északra, a kivilágított sétányon. A kutyaa labda után szaladt, amikor rátámadt egy kicsinyét féltő vaddisznó. A vaddisznó agyara belefúródott a vizsla térdébe, elvágta a szalagokat.

A vaddisznót végül a gazdák üvöltözése riasztotta el. Az orvoshoz szállított kutya több órás műtéten esett át, felépülése akár több hónapig is eltarthat.

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet csak a támadást követően, állatvédőktől értesült a Hajógyári-szigeten élő vaddisznócsaládról. A közteresek ezért már csütörtökön este, majd pénteken délelőtt is átfésülték a szigetet.

Viszont egyelőre csak a vaddisznócsalád nyomait fedezték fel, az állatokat nem sikerült megtalálni és befogni, nyilatkozta Rácz Ferenc Péter, közterület-felügyelet igazgatója az Indexnek.

Rácz elmondta, pénteken a kerülettel szerződött állatbefogó szakember is bejárja a szigetet, és ha sikerül befogni a vaddisznókat, a sertéspestis miatt először meg kell vizsgálni az állatokat. Ha egészségesek, akkor kiemelik és máshol helyezik majd el őket.

Az Óbudai Kutyás Egyesület a vaddisznók befogásáig azt javasolja, hogy a Hajógyárin se kutyával, se kutya nélkül ne sétáljanak az emberek, hiszen a kicsinyeiket féltő vadak az emberekre is veszélyesek lehetnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések