A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belehalt a vérmérgezésbe a barlangban rekedt gyerekeket mentő kommandós

17 hónapon keresztül dacolt a vérmérgezéssel a hős katona Thaiföldön.

Belehalt a vérmérgezésbe Hailing Beiret Bureerak, a thai haditengerészeti kommandósa, aki tavaly részt vett a barlangban rekedt thaiföldi gyerekfocicsapat kimentésében - értesült a Newsweek.

A férfi a tavaly júniusi mentőakció során kapott vérmérgezést, amelyből azóta sem sikerült kigyógyulnia, az elmúlt 17 hónapon keresztül folyamatosan felügyelni kellett állapotát.

A kommandós halálát a thai haditengerészet tudatta egy közleményben, ahogy azt is, hogy 465 ezer thai baht (kb. 4,5 millió forint) segélyt ajánlottak fel a férfi családjának.

A mentőexpedíció, amelyben Bureerak részt vett az utóbbi évek egyik legnagyobb mentőakciója volt: tavaly június végén a thaiföldi Tham Luang-barlangban rekedt a helyi gyerekfocicsapat 12 tagja. A folyamatos esőzések miatt nem tudtak kijönni a barlangból, végül nagyjából 7 ezer ember összehangolt munkájának köszönhetően majdnem két héttel később sikerült épségben kiszabadítani a gyerekeket. Az akcióban eddig összesen egy búvár, Szaman Kunan vesztette életét, akinek szobrot is 

emeltek azóta a barlang előtt. Kunan szintén a thai haditengerészetnél szolgált, akkor lelte halálát, amikor oxigénpalackokat vitt le a gyerekeknek, ám a visszaútra elfogyott az oxigénje, és megfulladt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések