A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bajban a Google, pereli a legnagyobb dalszövegoldal

Lopással vádolja a legnagyobb dalszövegoldal, a Genius a Google-t, s megannyi figyelmeztetés után nem várnak tovább: perelnek.

Nem aprózzák el: többszöri felszólítás után 400 millió dollárra perli a Google-t a Genius, a világ legnagyobb dalszöveg-feldolgozó oldala. A kereső ugyanis az ő oldalukról másolja át saját felületére a szövegeket, a Genius pedig kimarad a kattintás-haszonból. 

Ezt elégelték most meg, ugyanis állításuk szerint egyáltalán nem korrekt, hogy az ő, tíz éve fennálló, több millió dollárból működő oldaluk tartalmát nemes egyszerűséggel lenyúlja a megavállalat.

Ez pedig már nem csak egy vádaskodás: a Genius több, vízjelként funkciónáló aposztrofot is elhelyezett a saját oldalán található szövegekbe, amely később ugyanúgy visszaköszönt a Google-ös találatokon.

Érintett egy harmadik fél, a LyricFind is az ügyben: a Google ugyanis a cégen keresztül próbálja menteni a bőrét, miszerint nekik fizetnek jogdíjakat a dalszövegekért. A Genius ugyanúgy beperelte ezt a vállalatot is engedély nélküli közvetítés miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések