Azt a háromgyermekes nőt keresi a BKK, akit állítólag megalázott egy ellenőr

A BKK vizsgálatot inított egy ügyben, ami nagyon komoly vihart kavart a Facebookon, olvasható a HVG oldalán.

A közösségi oldalon csütörtök óta terjed egy bejegyzés, egy BKK-ellenőr fotójával, melyben azt kifogásolja a posztoló, hogy egy háromgyeremes édesanyát megbüntettek az ellenőrög, hovatovább porig alázták őt az 1-es villamoson.

A BKK a honlapján és a Facebookon számolt be róla, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, illetve keresik azt személyt, aki a posztot közzétette, emellett szeretnék megtalálni a megbüntette hölgyet is.

„A Facebookon csütörtök óta terjed az a bejegyzés, amelyben egy magánszemély kifogásolja, hogy utastársát, tudomása szerint egy háromgyerekes édesanyát a BKK ellenőrei pótdíjazták. A BKK vizsgalatot indított az esettel kapcsolatban – ahogyan egyébként minden bejelentett, illetve a BKK tudomására jutott, rendhagyó közlekedési szituáció esetében is –, mert a bejegyzésben tényként beállított információk és az érintett ellenőrök nyilatkozata több ponton is ellentmond egymásnak. Éppen ezért a BKK kéri az érintettek, akár a bejegyzést közzétévő, akár a pótdíjazott hölgy jelentkezését további személyes egyeztetés érdekében. Azt egyébként a bejegyzés sem tagadja, hogy a pótdíjazott hölgy érvényes jegy, bérlet nélkül utazott, miközben a közösségi közlekedési szolgáltatás igénybevétele Budapesten is érvényes utazási jogosultsághoz kötött.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések