A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az apukák is bent lehetnek a szegedi császármetszéseken

December elejétől Szegeden az apukák is jelen lehetnek császármetszésnél, amelyre nagy igény volt korábban.

December 9-től – több hónapos egyeztetést és ügyintézést követően – lehetővé vált az apukák számára, hogy jelen legyenek a gyermekük császármetszéssel történő születésénél a SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. A szegedi újítást nagy igény előzte meg, Németh Gábor igazgató szerint a szülések 70 százalékánál szeretne ott lenni egy hozzátartozó, ám ehhez az anya hozzájárulása is szükséges.

„Valószínűleg a csá­szár­metszé­sen kevesebben szeretnének majd részt venni, hiszen a műtői környezet má­­s, mint a vajúdószobában ül­­ni a feleséggel. Természetesen akkor jön ki a férj a műtőből, amikor csak szeretne, például, ha rosszul érzi magát. Bár ők semmit nem látnak a beavatkozásból, az édesanya fejénél lehetnek, a többi részt paraván takarja” – mesélte a beavatkozás menetét Németh, hozzátéve: erre egyébként az ország több szülészetén is van lehetőség. A szegedi szülések 30-40 százaléka történik császármetszéssel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések