A magyar boszorka állítja: a szektavezető utasításait követte – Ez várhat rá, ha az esküdtek elfogadják az elmeorvosi szakvéleményt

Súlyos állítások vannak a villachi boszorkatrió elleni vádiratban! Ha az esküdtek elfogadják az elmeorvosi szakvéleményt, a magyar állampolgárságú H. Barbara sosem kerülhet szabadlábra, akárcsak Margit T., az idős emberektől pénzt kicsaló miniszekta vezetője.

A boszorkánypáros egy harmadik társukkal balsors előli védelem címén 2013 óta 32 millió forintot csalt ki egy 72 éves nyugdíjas hölgytől, aki a „főboszorkára”, T.-re hagyta öröklakását. Ám utóbb visszakövetelte a 100 ezer eurónak megfelelő összeget, továbbá meg akarta változtatni a végakaratát.

Ekkor végzett vele a békéscsabai H. Barbara, aki részletes vallomást tett.

– Magasfokú szellemi és lelki abnormalitásban megnyilvánuló kombinált személyiségzavara miatt nagy a valószínűsége, hogy H. Barbara ismét súlyos bűncselekményeket követne el. E veszélyességet csak kezelőintézeti elzárással lehet kizárni – fogalmaz Peter Hoffmann professzor, aki előzetes szakvéleményében még beszámíthatónak tartotta a gyulai születésű gondozót. Ekkor még legfeljebb 20 év börtön fenyegette a kislányát egyedül nevelő nőt.
H. Barbara, a villachi boszorkány elismerte a gyilkosságot, de azt mondja, kényszerítették rá
– Továbbra is kérelmezzük másik elmeorvosi szakértő bevonását. Védencem büntetlen előéletű, a hatósággal együttműködő, és bár befolyásolható, ártalmatlan – érvelt Barbara ügyvédje, dr. Astrid Wagner. Tény, hogy a magyar nő az emberölést, az emberölési kísérletet és a négy gyújtogatást is elismerte, de állítja, a szektavezető parancsait teljesítette.

A vádiratból is az rajzolódik ki, Margit megfélemlített bérgyilkosként használta a befolyásolható Barbarát, akinek mérgesgomba-pürét kellett kevernie Gertraud P. zöldséglevesébe, de ez csak hasfájást okozott. Ezután Margit megmutatta, hogyan fojtsa meg, és azt is közölte vele, a kozmosz erre mikor ad zöld fényt. Mindezt egy kis lakásért, aminek ma is Margit T. az örököse.

„A vádlott megkérte áldozatát, mutassa meg, hogyan kell cérnát fűzni a varrógépbe, ekkor mögé lépett, jobb kezével befogta orrát és száját, míg baljával nyomni kezdte a gégefőjét... A vádlott mosogatószeres szivaccsal áttörölgette áldozata arcát, majd a holttestet a hálószobába húzta” – fogalmaz részletesen a vádirat.

Isten sms-t küldött

A vádirat legfurcsább részei az „isteni sugallatok” leírásai. Margit T. ilyenkor mereven nézett maga elé, és mély hangon beszélt. Kezdetben „nem emlékezett”, mit mondott, de miután az elsőként befolyása alá kerülő Melitta O. (62) úgy értelmezte, az Úr szólalt meg általa, már „emlékezett”, sőt sms-ben közölte, hány ezer eurónak kell a pincéjében lévő dobozba kerülnie. A nők a hazugságok teljes tárházát kiaknázták, hogy több ezer eurós összegeket könyörögjenek ki idős emberektől, akik a bizalmukba fogadták a „médiumot” és segítőjét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések