Powered by Jasper Roberts - Blog

A cannes-i győztes francia-mali rendező elrabolt és megkínzott egy férfit, mert az a muszlim törvényekkel szembefordult

A Le Figaro nyomán olvashattuk a hírt az Origon, hogy az idei év győztes filmrendezője Cannes-ban az a Ladj Ly lett, aki korábban éveket ült emberrablás és gyilkossági kísérlet miatt.

Az elsőfilmes rendező Maliból származik, de félig már második generációs bevándorlónak számít, hiszen – bár az afrikai országban született – Franciaországban nőtt fel.

A filmrendező tettestársaival egy fiatal muszlim nőnek házasságtörés miatt betörte a fejét és eltörte az ujjait, majd annak szeretőjét a csomagtartóba zárva egy erdőbe vitte, ahol kegyetlenül megverték.Egy benzines kanna is volt velük, amivel nyilvánvaló céljuk a szerető holttestének elégetése volt, erre azonban nem került sor, mert az áldozat megszökött.

A 2011. március 2-án meghozott bírósági ítélet alapján Ladj Ly-t három év börtönre ítélték, amelyből kettőt le is töltött, egyet pedig felfüggesztettek.

A mainstream francia sajtóban viszont ő ma egy ünnepelt rendező. Filmje, a „Nyomorultak” a híres regény 21. századi feldolgozása, mely Párizs egyik elővárosában játszódik, és a migránsok és rendőrök kapcsolatáról szól.

A francia baloldalon viszont már annak a ténye is kiverte a biztosítékot, hogy az egyik havilap, a „Causeur” meg merészelte írni a rendező „fiatalkori megbotlását”, vagyis a brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkossági kísérletet. A lap ráadásul összefüggésbe merte hozni a tett muszlim vallási indokát, a saria alkalmazását.

Betörted egy nő fejét, meglincselted a szeretőjét, és fel akartad gyújtani? Ha muszlim vagy, akkor – a magát feministának hirdető – baloldal szerint ez csak „fiatalkori megbotlás”. Képzeljük el ugyanezt egy fehér vagy keresztény filmrendező esetén.

Az ügyben a legnevetségesebb, hogy a filmrendező jelenleg mindkét, az esetét feltáró lapot beperelte „faji alapú rágalmazás” miatt.

(Forrás: 888.hu)

0 Megjegyzések