A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

5 milliót és ajándékokat talált egy hátizsákban szenteste – leadta a rendőrségen

Egy fa alatt bukkant a hátizsákra a német férfi, és lemondott a jutalomról is. A rendőrök megtalálták a tulajdonost. 

Több mint ötmillió forintnyi készpénzzel és karácsonyi ajándékokkal teli talált hátizsákot adott le szenteste a rendőrségen egy járókelő a németországi Krefeldben - írta meg az MTI.

Egy 51 éves lakos röviddel éjfél előtt, egy fa alatt bukkant a gazdátlan hátizsákra egy utcában a Belvároshoz közel.elkezdett keresni iratokat, hogy megtalálja a tulajdonost, de ehelyett szokatlanul nagy összeget, 16 ezer eurót (5,3 millió forint) és becsomagolt ajándéktárgyakat talált. A hátizsákot aztán iratok híján bevitte a rendőrségre, ők pedig felkutatták a 63 éves tulajdonost.

Krefeld rendőrsége közzétette az egészet a Facebook-oldalán, megjegyezve, hogy "úgy látszik, tényleg vannak, akik jót cselekszenek karácsonykor". A megtaláló ráadásul lemondott az őt megillető jutalomról, azt mondta, hogy "karácsony van".

A német törvények azt mondják ki, hogy a becsületes megtalálók jogot formálhatnak a beszolgáltatott érték meghatározott hányadára, itt most 490 eurót kaphatott volna a férfi.

További kérdés volt, hogy miért volt ennyi pénz a hátizsákban, a tulajdonos erről azt mondta, azért hord magánál ilyen sok készpénzt, mert így nagyobb biztonságban érzi magát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések