Hirdessen itt

Vasárnap kezdődik a Diótörő fesztivál Budapesten

A Magyar Állami Operaház Gyermekkarának hagyományos minikoncertje nyitja meg a Diótörő-fesztivált advent első vasárnapján a budapesti Erkel Színház előtt.

A koncert után Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója méri ki az első forró italokat az érdeklődőknek. A forralt bor árusításban ezt követően december 22-ig az Opera énekesei és Medveczky Ádám karmester működnek közre az esti előadások előtt - közölte a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.

Az árusító házikók bevételének egy része és az előcsarnokban megtalálható adománygyűjtő mézeskalács házak idén is jótékony célt szolgálnak, amiről az Ökumenikus Segélyszervezet gondoskodik majd.

Az Erkel Színház oldalában felállított színpadon tizenkét estén amatőr kórusok, többek között a Julianna Református Általános Iskola Énekkara, az Örökifjú Zenebarátok Kórusa, a Műegyetemi Kórus és a Never Give Up Gospel Kórus lépnek fel az előadást megelőző félórában.

Az idei évadban összesen 30 alkalommal tekintheti meg a közönség A diótörő című klasszikus mesebalettet a Magyar Nemzeti Balett előadásában, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, az Opera Zenekar és az Opera Gyermekkarának közreműködésével péntektől 2020. január 6-ig, Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreográfiájával, Oláh Gusztáv díszletei között és Rományi Nóra jelmezeivel az Erkel Színházban.

A december 15-i matinéelőadás az MKB Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésében 1800 belföldi és határon túli gyermek számára teremt lehetőséget, hogy megtekintse a mesebalettet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések