A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 20 milliárd forint forrást vont be az Appeninn

Sikeres kötvényaukciót tartott szerdán az Appeninn Nyrt., amelynek során 20,1 milliárd forint forrást vont be - közölte az ingatlanbefektető és vagyonkezelő társaság.

A társaság MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogramja (nkp) keretében a zártkörű aukción a jegybank és minősített intézményi befektetők 400 darab, 50 millió forint névértékű vállalati kötvényt jegyeztek le.

A 2029. november 22-én lejáró fix kamatozású vállalati kötvények futamideje 10 év, átlaghozama 3,44 százalék. A tőketörlesztés a futamidő végén, egy összegben lesz. Az átlagos eladási ár 100,5406 százalék volt.

Az ingatlanpiaci vállalat a kötvénykibocsátásból származó forrást növekedési, akvizíciós terveinek megvalósítására kívánja fordítani, ugyanakkor a kedvező fix kamatozással pénzpiaci kockázatait is jelentősen mérsékelni tudja. A kötvénykibocsátás előnye továbbá, hogy ingatlanfedezet nélküli forrást jelent a társaságnak - írják.

Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben kifejti: a cég növekedési stratégiája arra épül, hogy akvizíciókkal, és kedvező piaci feltételek mentén történő értékesítésekkel magasabb kategóriájú, nagyobb értékű és nagyobb hozamtermelő képességgel bíró ingatlanok felé mozdítják el a portfólió, növelve a részvényesi értéket.

A jegybank július 1-jén indította el a vállalatoknak szóló növekedési kötvényprogramját, melynek keretében az MNB forintban kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket vásárolhat meg vállalatcsoportonként maximum 20 milliárd forint értékben. A kibocsátóknak kötvényeiket be kell vezetniük a BÉT-re.

Az Appeninn 100 forint névértékű részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papírok a keddi kereskedést 396,50 forinton zárták, szerdán a tőzsdezárás előtt nem sokkal 410 forinton álltak, 13,50 forinttal, 3,4 százalékkal magasabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 578 forint, a legalacsonyabb 388 forint volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések