A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tina Turner ma lett 80 éves - A rocknagyi friss fotóin fantasztikusan néz ki

Tina Turner a világ egyik legsikeresebb énekesnője, olyan slágereket köszönhet neki a világ, mint a What's Love Got To Do With It, a The Best, a Proud Mary vagy a Private Dancer. Karrierje során több mint 160 elismeréssel jutalmazták, ebből 12 csak Grammy-díj. A sztár 1939. november 26-án látta meg a napvilágot, így ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját.

Zenei karrierjét az '50-es években kezdte, először Ike Turner oldalán lépett fel, akivel később össze is házasodtak, miután 1976-ban kapcsolatuk zátonyra futott, mindössze 36 centtel a zsebében hagyta el a férfit. Ez az összeg a mai árfolyammal számítva 110 forintnak felel meg. Szólókarrierbe kezdett, először a diszkó, később a rock stílussal próbálkozott. Utóbbi vált be neki igazán, hiszen a '80-as évek elején a diszkónak leáldozott, a rock műfaj viszont még népszerűbbé vált, nem csoda, hogy egyre nagyobb lett a rajongótábora. 1991-ben bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be, ami szintén nagy elismerés volt a számára.

Az elmúlt évtizedekben több sikeres turnéja volt, végül 2009-ben vonult vissza, utána csak válogatásalbuma jelent meg. 2019 szeptemberében a The New York Timesnak adott interjújában bevallotta, hogy nem hiányzik a régi élete.

- Nem éneklek, nem táncolok, nem öltözöm ki. Belefáradtam az éneklésbe és abba, hogy mindenkit boldoggá tegyek. Egész életemben csak ezt csináltam - magyarázta a lapnak, utalva arra, hogy élvezi a nyugdíjas éveit, férjével, Erwin Bachhal Zürich mellett, Küsnachtban él.

Napjainkban szinte alig látni, egyedül a róla szóló Tina - The Tina Turner Musical kapcsán jelenik meg nyilvános eseményeken. A darabot 2019 novemberében Londonban mutatták be, természetesen a díszbemutatót nem hagyhatta ki a rocknagyi, akiről rengeteg felvételt készítettek a fotósok.

Tina Turner nyolcvanévesen is fantasztikusan néz ki, képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban a legendás sztár.





Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések