A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: harminc évvel ezelőtt új Európa született

Harminc évvel ezelőtt új Európa született, Magyarország visszakapta szuverenitását, ezzel párhuzamosan 30 éve alakult meg az Amerikai Kereskedelmi Kamara is, azóta az Egyesült Államok és az amerikai vállalatok végig Magyarország mellett álltak - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 30. évfordulós gála-rendezvényén az Országházban.

Szijjártó Péter emlékeztetett: 28 éve annak, hogy 1991-ben Magyarország életre hívta a V4-ek szövetségét, 15 éve csatlakozott az Európai Unióhoz (EU), azóta Közép-Európa folyamatosan erősödik. Magyarország és a V4-ek politikai, biztonsági és gazdasági súlya felértékelődött Európában, mára az EU növekedési motorjává vált a térség - emelte ki a miniszter.

Szijjártó Péter rámutatott: az Egyesült Államok Magyarország EU-n kívüli legfontosabb befektetője és legfontosabb exportpiaca, az amerikai vállalatoknak is köszönhető, hogy 2018-ban Magyarország külkereskedelmi rekordot döntött.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések