A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Signal Iduna Biztosító: idén várhatóan 30-31 milliárd forintot ér majd el a díjbevétel

Idén várhatóan 30-31 milliárd forint díjbevételt ér el a Signal Iduna Biztosító, a tavalyi mintegy 28,4 milliárd forinttal szemben - mondta Csata Dénes elnök-vezérigazgató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A vezérigazgató elmondta: a biztosítónál a befektetéssel összekötött biztosítások (az úgynevezett unit-linked biztosítások) jelentik a "húzóterméket", idén az első háromnegyed évben mintegy 29 százalékkal bővült ez a termékcsoport.

A magyarországi biztosító a német Signal Iduna-csoport leánycége, a csoport éves díjbevétele tavaly 5,74 milliárd eurót ért, a kezelt vagyon 76,51 milliárd eurót tett ki, a csoport 12,4 millió biztosított ügyféllel rendelkezik.

A magyar leányvállalat 26 éve tevékenykedik a magyar piacon, a díjbevétel alapján a biztosítók között a 10. helyen áll.

Tavaly Magyarországon a Signal Iduna a piaci átlag feletti növekedést ért el, éves szinten 16,3 százalékkal bővült a díjbevétele, a piac 7,3 százalékos növekedést produkált.

A sajtótájékoztatón beszámoltak arról is, hogy a biztosító az öngondoskodás témakörében országos, reprezentatív kutatást végzett. Ennek eredményei szerint a magyarok többsége (59,6 százaléka) fontosnak tartja minden nagyobb cél eléréséhez az öngondoskodást.

A megkérdezettek 17,2 százaléka úgy véli, hogy öngondoskodni csak célzottan érdemes, például egészségügyre, nyugdíjra, lakásra, vagy gyermekek jövőjére érdemes félre tenni.

A felmérésből kiderült, hogy a legfontosabb távlati célkitűzésként a többség az általános anyagi biztonság megteremtését nevezte meg. Sokan gondolnak már időskori anyagi hátterük megteremtésére, minden harmadik válaszadó pedig gyermekei taníttatására gyűjt.

Meglepő, hogy a megkérdezettek 28,8 százaléka említette az élménygyűjtést, így az utazást, szórakozást távlati céljaik között, mint ahányan családalapítást, gyermekvállalást (18,8 százalék), vagy lakásvásárlást (10,2 százalék) terveznek - derült ki a kutatásból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések