A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Seehofer szerint eredményes a német kormány menekültpolitikája

Eredményes a német szövetségi kormány menekültügyi politikája, az utóbbi években hozott intézkedések jelentős és igen kedvező hatással jártak - hangsúlyozta Horst Seehofer belügyminiszter csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A 2020-as szövetségi költségvetés belügyminisztériumi fejezetéről szóló vitában kiemelte, hogy az idén a január-októberi időszakban 96 ezren nyújtottak be első alkalommal menedékjogi kérelmet, ami "jó jel", tekintve, hogy az utóbbi években nagyságrendekkel több kérelmező volt.

Ráadásul az idei kérelmezők között 26 ezer egyévesnél kisebb gyerek is van, akik már Németországban születtek, menedékkérők családjában - tette hozzá Horst Seehofer.

Mint mondta, helyesnek bizonyult az a megközelítés, hogy "a biztonság a határon kezdődik", és továbbra is ellenőrzik a nemzeti határt, amíg nem biztosított a schengeni övezet és az EU külső határának megfelelő védelme.

Aláhúzta, hogy a közbiztonság területén is kedvezőek a folyamatok, ezt mutatja, hogy harmadik éve csökken a regisztrált bűncselekmények száma.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések