A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NBA: nagy árat fizetett a Boston a győzelemért

A Boston Celtics 135-115-re győzött a San Antonio Spurs otthonában az NBA mai játéknapján, ám Gordon Hayward kéztörése miatt egy időre elveszítette egyik legjobb játékosát. 
Már az első félidőben óriásit lépett a győzelem felé a Boston a nap rangadóján miután 72-54-re elhúzott San Antonioban. A Celtics a második félidőben egyszer ugyan megtorpant, de végül így is magabiztosan tudott győzni 8 év után az AT&T Centerben. A sikernek azonban nagy ára volt: a remek formában lévő Gordon Hayward ütközött LaMarcus Aldridge-al és eltörte a kezét. Kemba Walker volt a vendégek vezére ezen az estén, a 26 pontja mellett 9 gólpasszt osztott ki, míg Jaylen Brown meg sem állt 30 pontig.

Rengeteg hibával játszott a Charlotte és a New Orleans is. Végül a Pelicans rontott kevesebbet az utolsó negyedben és így 115-110-re megnyerte a mérkőzést. A vendégeknél Brandon Ingram 25 pontig jutott, de JJ Redick is eljutott 22-ig. A Hornetsből  Devonte’ Graham (24 pont, 10 gólpassz) játékát kell kiemelni.

Kilenc emberrel állt ki a Golden State Oklahomában és a papírformának megfelelően az OKC 60-43-ra el is húzott. Steve Kerr csapata azonban nagyot küzdve egyenlített. Az OKC a negyedik negyedben aztán ellépett újra 14 ponttal és onnan már nem tudott teljesen felállni a fiatal Warriors. Danillo Gallinari volt a legjobb oklahomai pontszerző 21 ponttal, Chris Paul 16 pontja mellé 9 gólpasszt jegyzett. A GSW-ből megint D`Angelo Russell emelkedett ki, ezúttal 30 pontig jutott. 

James Harden megint egy olyan mérkőzést játszott amely után sokan felvetik ,hogy jelenleg ő a legjobb játékosa az NBA-ben. A Houston szakállas klasszisa a komplett második félidőben nyolc triplát dobott be a Chicago ellen. Harden a mérkőzést végül 42 ponttal, 10 lepattanóval, 9 gólpasszal és 11 kiharcolt büntetővel emelkedett ki. Russell Westbrook ugyan eljutott 27 pontig, de az egykori MVP játékát a hét eladott labdája árnyékolta be. A Bullsban senki sem tudott 13 pont fölé jutni és így esélyük sem volt a texasiak ellen. 

A pihenőnapot kapó Kristaps Porzingis nélkül is könnyedén győzött a Dallas Mavericks Memphisben. A dallasiak egyszerűen túldobták ellenfelüket és arattak fölényes győzelmet. Tim Hardaway Jr. 20 ponttal segítette a texasiakat, ám az igazi vezér ma is Luka Doncic volt. A szlovén klasszis 24 ponttal, 14 lepattanóval és 8 gólpasszal mutatta meg, hogy milyen formának is örvend. 

Végeredmények:
San Antonio Spurs–Boston Celtics 115–135
Charlotte Hornets–New Orleans Pelicans 110–115
Chicago Bulls–Houston Rockets 94–117
Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 122–138
Oklahoma City Thunder–Golden State Warriors 114–108

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések