A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MKB csoport: 21,75 milliárd forint adózás utáni eredmény a harmadik negyedévben

Az MKB csoport a harmadik negyedévben 21,7 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, ami az előző negyedévben elért 9,45 milliárd forintos nyereséghez képest 130 százalékos, az előző év azonos időszakához viszonyítva pedig 132,6 százalékos emelkedést jelent - közölte a pénzintézeti csoport csütörtökön az MTI-vel.

Az év első kilenc hónapjában az MKB csoport korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye 33,61 milliárd forint volt, ami 2,9 százalékos csökkenést jelez az előző év azonos időszakához képest.

A közlemény szerint a pénzintézet eredményét befolyásolta a Magyar Állampapír Plusz (MAP+) értékesítése, ugyanis az év első kilenc hónapjában realizált 0,9 milliárd forintos állampapír értékesítési jutalék jelentős részben a MAP+ értékesítéséhez kapcsolódott. Ezen felül az elért eredményhez hozzájárult még a Babaváró hitel is, amelyből a pénzintézet 6,2 milliárd forintot folyósított a harmadik negyedév végéig.

A nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerinti konszolidált mérlegfőösszeg szeptember végén 1935 milliárd forintot tett ki, ami 6,2 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az ügyfélbetét állomány 2019. szeptember 30-án 1365,9 milliárd forint, az ügyfélhitel-állomány 942,3 milliárd forint volt.

Fenyvesi Csaba Gábor, az MKB Bank pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettese a banki beszámolót követő konferencia-beszélgetésen "kitűnőnek" nevezte a harmadik negyedéves eredményeket, mert mint mondta a bank üzleti marzsa stabil, költséghatékonysága pedig tovább javult.

Hozzátette, az MKB költség-bevételi aránya 43,96 százalék, sajáttőke arányos eredménye pedig elérte a 26,35 százalékot, az adatok a szakember szerint megfelelnek a várakozásaiknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések