Hirdessen itt

Ismét óriáskerék várja Szegeden a vendégeket

Tíz emelet magas óriáskerék, fényfestés, tűzzsonglőrök, szalmalabirintus, szabadtéri jégpálya és számos családi program várja az ünnepekre készülődőket a Tisza-parti városban advent idején - közölte a Karácsonyi Heteket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője szerdán.

Németh István a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy pénteken délután kigyúlnak a város ünnepi fényei, elindulnak a fényvillamosok, a Karácsonyi Hetek helyszíneit a Széchenyi, a Dugonics és a Dóm teret pedig gólyalábasok felvonulása kapcsolja össze.

A Fogadalmi templom előtt felállított sátrakban a kézműves portékák között válogathatnak a vendégek. A tér közepén egy több mint félezer négyzetméteres jégpálya várja a sportolni vágyókat, ezt a hétköznapokon délután 2-ig az óvódás és iskolás csoportok ingyenesen használhatják. Közvetlenül mellette szalmalabirintus épült föl, közelében pedig a mesekastély magasodik, ahol a gyermekek kedvenc sorozatainak vetítése mellett táncházat, kézműves foglalkozásokat rendeznek. Újdonság a kastélyban felállított négy szelfibox, melyekben mindenki elkészítheti különböző karácsonyi témájú önarcképét. A Dóm téren péntekenként tűzzsonglőrök lépnek föl, szombatonként adventi fényfestés varázsolja el a székesegyház tornyait, vasárnaponként pedig egyházi és közéleti személyiségek gyújtják meg a hatalmas adventi koszorú gyertyáit.

A programsorozathoz hagyományosan egy jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódik: idén a Szeretetkuckóban fogadott adományokból rászoruló családok számára állítanak össze babakelengyéket.

A Dugonics téren ismét fölállítják a szegediek kedvenc adventi fotótémáját, a hatméteres világító csodaszarvast, amely szomszédságában ünnepi ételek, forró tea és illatos forralt bor mellett beszélgethetnek a járókelők.

A Karácsonyi Hetek egyik fő látványossága a Széchenyi téren magasodó, csaknem 40 méteres, 144 férőhelyes óriáskerék, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. A téren karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megannyi ajándékötlet és változatos gasztronómiai kínálat várja a látogatókat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések