A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Félmilliárdos költségvetési csalás miatt indult eljárás algyői cégvezetők ellen

Csaknem ötszázmillió forintos költségvetési csalás miatt indult eljárás két algyői cég vezetője ellen, az ügyészség indítványozta letartóztatásukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a megalapozott gyanú szerint az algyői ipartelepen székhellyel rendelkező két gazdasági társaság 2016 tavasza és a 2017 vége között áfabevallásaiban az által nyújtott szolgáltatásokról kiállított számláknak csak egy részét tüntette föl, és nem nyújtott be adóbevallást ezekről a gazdasági eseményekről. Az egyik cégnél mintegy 232 millió, a másiknál 245 millió forint adóhiányt állapítottak meg.

A nyomozás ideje alatt a gyanúsítottak bizonyítékokat semmisítettek meg, adattartalmakat töröltek, és más módon is megpróbálták az eljárást meghiúsítani. A bűncselekményekben feltehetően közreműködő társuk pedig ismeretlen helyre távozott. Az egyik cégvezető a rá szintén költségvetési csalás miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt áll - ismertette a szóvivő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések