A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Éjféli záróra jöhet a bulinegyedben

Erzsébetvárosban két előterjesztést is tárgyalnak majd a képviselőtestületi ülésen – Niedermüller Péter a vendéglátóhelyek üzemeltetőivel tárgyalná meg az éjjeli zárvatartást.

Az erzsébetvárosi önkormányzat november 25-i képviselőtestületi ülésén két rendeletmódosító előterjesztést is napirendre tűznek, amik a bulinegyedben működő vendéglátóegységek éjszakai nyitvatartásának szabályozására vonatkoznak.

Garai Dóra előterjesztése szerint az éjféli zárás bevezetése ahhoz vezet majd, hogy az emberek partikultúrája megváltozik, korábban véget vetnek a bulinak. A képviselő szerint a kluboknak vissza kellene térniük olyan területekre, ahol nem zavarják a városlakókat. A rendeletmódosítástól összességében azt várják, hogy Erzsébetváros utcái tisztábbak lesznek, csökken a bűnözés és a közhangulat is javul.

Az éjféli zárás témakörében Niedermüller Péter DK-s polgármester is benyújtott egy előterjesztést. Ez négy határozati javaslati pontból áll. Az első pont szerint az önkormányzat egy objektív kritériumrendszer kidolgozását követően támogatná az éjfél utáni zárvatartás bevezetését. Azoknak a vendéglátóhelyeknek, amik 0 óra után is nyitva szeretnének tartani, az ebben a kritériumrendszerben megadott követelményeket kell teljesíteniük. 

Az előterjesztés szerint az éjféli záróra bevezetését megelőzően egyeztetni kellene a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozókkal is. Az előterjesztés harmadik pontja szerint a képviselőtestület felkéri Niedermüllert, hogy kezdeményezzen fővárosi szintű egyeztetéseket a kormánnyal a rövidtávú szálláskiadás szabályozásának megteremtése érdekében.

A Hetedhétker blog emlékeztet: az egységes éjféli zárást egyszer már megszavazták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések