A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bundesliga: listavezetőhöz méltó módon nyert a Mönchengladbach - videó

A Borussia Mönchenglabach sikerével már négy pontos előnnyel vezeti a német élvonalbeli bajnokságot az RB Leipzig előtt.
Nagy lehetőséget kapott a `Gladbach a riválisoktól, ugyanis a Bayern München szombati, Dortmund felett aratott sikere azt jelentette, hogy a listavezető tovább növelheti előnyét a tabella élén. Marco Rose csapata ennek megfelelően már az első percben megszerezhette volna a vezetést a Werder Bremen ellen, ám ez akkor még nem jött össze.

A brémaiak egyébként sem nyerni járnak Mönchengladbachba, legutóbb 2015 decemberében, egy Német Kupa mérkőzést tudtak megnyerni a Borussia Parkban, azóta viszont egyszer sem sikerült legyőzniük a jelenlegi listavezetőt. Az esélyesebb csapat az első félidő derekán lényegében két perc alatt eldöntötte a találkozót, Ramy Bensebaini és Patrick Herrmann is bevette a brémai kaput.

A Werder ezt követően igyekezett faragni hátrányából, Yuya Osako pedig gólt is szerzett, csakhogy a videóbírós asszisztens segített a játékvezetőnek, aki szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. A második félidő elején ismét lehetőséget kapott a felzárkózásra a Werder, Davy Klaasen lőhetett tizenegyest, a holland légiós azonban hibázott, Jan Sommer kivédte büntetőjét.

Az i-re a pontot a kiváló napot kifogó Herrmann tette fel, aki az 59. percben egy bravúros egyéni akció végén lőtt szép gólt. A hajrában Bensebaini begyűjtötte második sárga lapját, így az utolsó perceket emberhátrányban kellett lejátszania a listavezetőnek, Leonardo Bittencourtnak pedig sikerült is kozmetikáznia az eredményt. Az egész mérkőzés során sokat faragott német középpályás pazar csavarással mattolta Sommer kapust.


A Mönchengadbach úgy mehet a válogatott szünetre, hogy négy ponttal vezetik a Bundesliga tabelláját, és egyre komolyabb esélyük van arra is, hogy féltávnál is az élen tanyázzanak. A Werder Bremen zsinórban öt döntetlen után szenvedett vereséget és immáron hat forduló óta nyeretlen.

Bundesliga, 11. forduló
Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 3-1 (Bensebaini 20., Herrmann 22., 59. ill. Bittencourt 90+2.)

Később
15.30 Wolfsburg-Bayer Leverkusen
18.00 Freiburg-Eintracht Frankfurt

A forduló további eredményei
Bayern München–Borussia Dortmund 4–0 (Lewandowski 17., 76., Gnabry 47., Hummels 80. – öngól)
Hertha–RB Leipzig 2–4 (Mittelstadt 32., Selke 92, .ill. Werner 38. – 11-esből, 89., Sabitzer 45+1., Kampl 83.)
Mainz–Union Berlin 2–3 (Onisiwo 81., Brosinski 94., ill. Ingvartsen 30., S. Andersson 45+3., 52.)
Paderborn–Augsburg 0–1 (P. Max 45+3.)
Schalke–Düsseldorf 3–3 (Caligiuri 33., Kabak 67., Serdar 79. ill. Hennings 62 – 11-esből, 74., 85.)
Köln–Hoffenheim 1–2 (J. Córdoba 34., ill. Adamjan 48., Locadia 98. – 11-esből)

A Bundesliga tabellája

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések