A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Skót Nemzeti Pártra adott vokssal Skócia elkerülheti a Brexit-zűrzavart

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint a Skót Nemzeti Pártra (SNP) adott szavazatokkal Skócia elkerülheti a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) járó zűrzavart.

Sturgeon, a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő SNP vezetője a párt Dundee városában tartott szerdai kampánygyűlésén kijelentette: aki az SNP-re szavaz, arra is szavaz, hogy "a Skócia jövőjéről szóló döntés oda kerüljön, ahova való: a skótok kezébe".

A december 12-ére kiírt előrehozott nagy-britanniai parlamenti választásokra utalva Nicola Sturgeon hangsúlyozta, hogy a Nagy-Britanniát kormányzó Konzervatív Párt Skóciában több mint hatvan éve nem nyert általános választást, és így Skócia felett olyan brit kormány gyakorol hatalmat, amelyre a skótok nem szavaztak.

A skót miniszterelnök a legnagyobb országos ellenzéki erőt, a Munkáspártot is bírálta, mondván: a Labour mindig a skót függetlenségi népszavazást elutasító konzervatívokat támogatja abban a kérdésben, hogy Skócia London irányítása alatt maradjon, vagy függetlenné váljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések