A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiválóan működik

A hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiválóan működik, Magyarország az uniós források lehívásának a rendelkezésre álló kerethez viszonyított arányában a második legjobb teljesítményt nyújtja az Európai Unióban - hangsúlyozta Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a csütörtökön kezdődött kétnapos 8. nemzetközi értékelési és monitoring konferencia megnyitóján, Budapesten.

Perényi Zsigmond kiemelte, az Európai Unió eddig közel 10,5 milliárd eurót, mintegy 3478 milliárd forintot utalt Magyarországnak a 2014-2020-as időszakban rendelkezésre álló több mint 25 milliárd euróból, a 9200 milliárd forintból.

Elmondta, az uniós források lehívási aránya már több mint 40 százalék, ezzel Magyarország a 10. helyen áll a tagállamok között, de a rendelkezésre álló kerethez arányosítva Portugália után a 2. helyen szerepel az ország.

Hozzátette: Magyarország az összes uniós forrást meghirdette a kedvezményezetteknek, a kötelezettségvállalások 100 százalék felett járnak, a keret 70 százalékát a kormány már kifizette a projektek végrehajtóinak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések