A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hajléktalanok téli ellátásának javítását célzó intézkedésekről döntöttek a képviselők

A hajléktalan emberek téli, úgynevezett krízisellátásának javítását célzó intézkedésekről döntött Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára szerdán a Fővárosi Közgyűlés, amely a többletfeladatok biztosítására 47 millió forintot különített el.

A testület egyhangúlag támogatta a főpolgármester javaslatát, és felkérte, hogy az ellátásban részt vevő intézményekkel és szervezetekkel együttműködésben tegyen hathatós lépéseket az éjjeli menedékhelyek koordinált és intenzív élősködőmentesítése, a férőhelyek akadálymentesítése, aktív lábadozó férőhelyek számának bővítése és az alacsonyküszöbű férőhelyek biztosítása érdekében.

A képviselők külön szavazással - 11 igen, 20 nem és 1 tartózkodás mellett - nem támogatták az előterjesztés azon pontját, amely szerint felmérték volna azt is, hogy a fővárosi önkormányzat fenntartásában működő idősotthonokban a télen soron kívül hány férőhelyre tudnának speciális férőhelyeken elhelyezett idős, gondozási szükséglettel rendelkező hajléktalant befogadni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések