A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zeman a V4 sikerének minősítette a migrációs kvóták megakadályozását

A visegrádi négyek (V4) eddigi együttműködésének egyik nagy sikere, hogy megakadályozták az uniós migrációs kvóták elfogadását, valamint Frans Timmermans megválasztását az Európai Bizottság élére - jelentette ki Milos Zeman cseh köztársasági elnök csütörtökön a visegrádi államfők csúcstalálkozója után a Prágához közeli Lányban nemzetközi sajtótájékoztatón.
Zeman elmondta: a V4-ek európai uniós együttműködése mellett a cseh, a magyar, a lengyel és a szlovák államfő kiemelten foglalkozott a Nagy-Britannia tervezett uniós kilépésével (Brexittel) is, annak várható hatásaival. "Egyetértettünk abban, hogy a kialakult helyzetért az Európai Bizottság és Nagy-Britannia egyaránt felelősséget visel" - szögezte le. Hozzátette: az Európai Bizottság azzal, hogy több felelőtlen döntést hozott, London pedig, hogy irreális várakozásokat keltett a britekben.

A találkozó harmadik kiemelt témája Zeman szerint a Nyugat-Balkán és az EU viszonya volt. A cseh elnök hangsúlyozta, hogy a V4-ek egyhangúlag támogatják Szerbia csatlakozását az Európai Unióhoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések