A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új óvoda és bölcsőde épült Helvécián

Új óvoda és bölcsőde épült európai uniós forrásból, több mint 420 millió forintból Helvécián - közölte a Bács-Kiskun megyei önkormányzat az MTI-vel.
A közlemény szerint a nagyközségben korábban egy óvoda és annak egy tagóvodája működött, bölcsőde pedig nem volt. A tagóvodának azonban már sem az épülete és a területe, sem pedig az infrastrukturális állapota és a felszereltsége nem felelt meg a kor elvárásainak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból a régi, három csoporttal működő tagóvoda helyett annak szomszédságában egy új, négy csoportszobás, összesen száz gyermek befogadását biztosító óvoda, valamint egy három csoportszobás, 36 kisgyermek elhelyezésére alkalmas bölcsőde épült.

A beruházás során energiatakarékos és környezetkímélő épületgépészeti megoldásokat alkalmaztak, de a korszerű épület akadálymentes is.

Mindkét intézménybe berendezési és felszerelési tárgyakat, valamint fejlesztési eszközöket is vásároltak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések